Dupa eliberarea autorizatiei de catre ONRC, PFA-ul trebuie inregistrat si la ANAF. Acest lucru trebuie realizat in termen de 30 de zile de la eliberarea documentelor de catre ONRC. Pentru a obtine documentele de inregistrare de la ANAF, va fi nevoie sa depui un dosar care sa contina urmatoarele documente:
In general, certificatul de inregistrare fiscala se elibereaza in zece zile de la depunerea dosarului.
Ca orice alt tip de societate, persoanele care vor sa isi deschida un PFA trebuie sa indeplineasca anumite criterii legale, iar unul dintre acestea este si detinerea unei diplome in domeniul de activitate. Astfel, nu este posibila o infiintare PFA fara diploma in domeniul respectiv, insa poti opta pentru diverse alternative precum deschiderea unui alt tip de societate.
Dacă știi sau preconizezi că vei lucra cu firme din UE sau că vei achiziționa servicii din UE trebuie sa obtii un cod special intracomunicar de TVA.
Discuta cu firma ta de contabilitate pentru a face demersurile in vederea obtinerii codului special de TVA.
Da.
Un program de facturare te va ajuta să emiți facturi într-un mod simplu și rapid, fiind totodată sigur că sunt și corecte din punct de vedere legislativ.
In functie de profilul firmei si de codurile CAEN alese, Firma de Contabilitate te va indruma in ceea ce priveste programul de facturare potrivit domeniului tau de activitate.
Este important sa te consulti cu firma de contabilitate in alegerea unui program de facturare deoarece iti poti reduce costurile cu serviciile contabile daca programul de facturare este integrat cu aplicatia de contabilitate folosita de firma de contabilitate cu care colaborezi.
In primele zile dupa infiintarea firmei iti recomandam sa îți iei Registrul Unic de Control de la ANAF (cost 30 de lei).
Acest Registru Unic de Control trebuie cumparat de la ANAF doar de catre admninistrator si este necesar pentru ca un control să poată fi efectuat.
Este bine să îl iei de la ANAF în 30 de zile după înființarea SRL-ului.
Contabilitatea unui SRL este destul de complexă, ai obligația depunerii la timp a declarațiilor fiscale, motiv pentru care va trebui să colaborezi cu un contabil care să țină evidența contabilă, să depună declarațiile la ANAF, și care să te îndrume atunci când ai nelămuriri.
KONTTO ofera servicii de contabilitate in Iasi.
Pentru mai multe detalii privind serviciile de contabilitate in Iasi oferite de KONTTO te rugam sa iei legatura cu noi.
Toate firmele din România au obligația de a avea un cont curent la o bancă.
Imediat ce intri în posesia actelor de înmatriculare de la Registrul Comerțului, trebuie să mergi cu ele la orice bancă dorești și să deschizi un cont pe numele firmei.
Tot acum va trebui să depui în contul firmei suma reprezentând valoarea capitalului social declarat la înființare (din noiembrie 2020, valoarea minimă a capitalului social este de 1 leu).
Orice SRL trebuie să aibă un sediu social. Sediul social este adresa oficială a SRL-ului și poate fi stabilit:
Odată ce ai stabilit unde va fi sediul social, va fi necesar să închei un Contract de închiriere (dacă vei plăti o sumă de bani pentru a folosi spațiul) sau un Contract de Comodat (dacă vei putea folosi spațiul respectiv gratuit) între proprietarul spațiului și SRL-ul tău.
Pentru inceput vei avea nevoie de urmatoarele acte pentru demararea infiintarii unui PFA:
Pentru inceput vei avea nevoie de urmatoarele acte pentru demararea infiintarii unei firme:
Orice SRL trebuie să aibă un capital social.
Capitalul social nu se mai depune la bancă înainte de înființarea firmei ci după înființare, odată cu deschiderea unui cont curent bancar în numele firmei.
Chiar dacă valoarea minimă a capitalului este de 1 RON, îți recomandăm să alegi o valoare de cel puțin 200 de RON. Astfel, firma va beneficia de mai multă credibilitate în relația cu partenerii săi.
Capitalul social poate fi folosit în activitatea curentă a firmei. Mai multe informații despre cum poți folosi capitalul social, îți putem furniza noi prin e-mail sau telephonic.
Pentru toate activitățile economice pe care vrei să le desfășori cu SRL-ul tău, trebuie să autorizezi la Registrul Comerțului codurile CAEN aferente.
În funcție de locul unde se va desfășura activitatea, codurile CAEN pot fi autorizate la sediul social, la un punct de lucru sau la terți (dacă vei desfășura activitățile în alte locații, spre exemplu de la sediile clienților tăi, remote, de pe teren, etc.). Acest aspect îl vei discuta mai pe larg cu noi!
Devii în mod obligatoriu plătitor de TVA atunci când cifra de afaceri depășește 300.000 RON/an.
Poți opta să devii plătitor de TVA chiar dacă ai o cifră de afaceri mai mică, prin depunerea unei declarații la ANAF.
Ce spun clientii nostri?
Contacteaza-ne direct pe email sau mobil